NOKIA blog

Friss topikok

Linkblog

Nokia műhold

2009.10.08. 14:12 Tenoce

A Nokia a Boeing kereskedelmi műholdas szolgáltatásával együttműködve 2009. október 8-án felbocsátja a kaliforniai kilövő állomásról a DigitalGlobe WorldView2-es műholdját.

Az új műhold az első nagyfelbontású 8 sávos multispektrális kereskedelmi műhold. A multispektralitás azt jelenti, hogy a műhold által készített felvételek több hullámhossz-tartományban készülnek. A különböző hullámhossz tartományban készített felvételek más és más feladatra alkalmasak. Van amelyik a vegetáció vizsgálatára, van amelyik a geológiai vagy vízügyi vizsgálatokra, de az évszak is befolyásolja milyen felvételeket érdemes alkalmazni. Nem azért készülnek több hullámhossz tartományban a felvételek, hogy mindig mindegyiket egyidejűleg felhasználjuk, hanem azért, hogy minden feladathoz a legmegfelelőbbet tudjuk alkalmazni. Általában két-három, maximum öt-hat sáv egyidejű alkalmazása elegendő egy adott feladatnál.

A Nokia még idén februárban egyezett meg a Digital Globe-bal, hogy az Ovi Maps szolgáltatáshoz nagyfelbontású műholdas és légifelvételeket szolgáltasson, hogy ezzel még jobb navigációs élményt tudjon adni a felhasználóknak. Ennek az új műholdnak hála, az elkövetkező időben nagymértékben javulni fog az utca és város szintű navigáció a Nokia navigációs szolgáltatásában.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://nokia.blog.hu/api/trackback/id/tr961436491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása