NOKIA blog

Friss topikok

Linkblog

Új funkcióval bővült az OVI Maps

2009.10.01. 11:15 Tenoce

Lassan de biztosan kezd használhatóvá válni a Nokia térképalkalmazása. Ugyan azzal, hogy a Google Maphez képest a hasonló funkcionalitásokat csak egy böngésző pluginnal tudják elérni, az elég amatőr. Mindenesetre tegnap óta, ha valaki felmegy az OVI Maps-re, új plugin telepítésére kérik. A plugin telepítés előfeltétele annak, hogy az új, saját POI rögzítési funkciót ki lehessen használni. Mostantól kezdve egy sima jobb egér klikkel lehet saját POI-kat felvenni és azokat megosztani másokkal. A POI kifejezés új „nokiás” elnevezést is kapott „Good things” néven. Nem tudom, hogy mennyire logikus ezt bevezetni, hiszen a GPS-t használók jelentős része POI-ként ismeri a nevezetes pontokat.

Egyébként jó ötlet volt a felhasználók bevonása az újabb, nevezetes pontok adatbázisának feltöltésére, hiszen a felhasználói „felhő” mindig hatékonyabb adatforrás, mint egy-két centralizált céges adatbázis. Természetesen, mint minden felhasználó által generált tartalom esetén, itt is lehetőség van moderálásra, amennyiben egy új pont 2 negatív kritikát kap, akkor az inaktívvá válik. Az adatbázis feltöltése egyelőre csak pontonként lehetséges, de bizonyára a későbbiek során lehetőség nyílik batchekben történő feltöltésre is.

Érdekes egybeesés, hogy a Google Maps éppen tegnapelőtt nyitotta meg a magyar nyelvű, hasonló user generated POI-k feltöltésének lehetőségét a magyar piacon. Az elkövetkező időszakban majd kiderül, hogy melyik megközelítés fogja elnyerni a felhasználók kegyeit.

Szólj hozzá!

Címkék: google térkép gps

A bejegyzés trackback címe:

https://nokia.blog.hu/api/trackback/id/tr81420239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása